Tim_online slide

Gebruik mobiel internet blijft toenemen

Internetten via de smartphone neemt nog steeds in populariteit toe. In 2012 verbruikten Nederlandse consumenten iedere maand gemiddeld 182 Megabyte (Mb), een stijging van 42% ten opzichte van het jaar daarvoor. Sms-gebruik daalt daarentegen: met gemiddeld 36 per maand per mobieltje laat dit een daling zien van 27%. Deze cijfers komen uit het jaarverslag van de OPTA, de toezichthouder op de communicatiemarkt.

Groei mobiel internet: de weg is vrij! Recent heeft de veiling plaatsgevonden van nieuwe frequenties. Hierdoor kan mobiel internet verder groeien, door supersnelle toepassingen zoals 4G. De nieuwe frequenties zijn hard nodig: door stijgend gebruik van mobiel internet is er steeds minder capaciteit op de frequenties voor mobiel .

Nog wat cijfers… In totaal zijn er ruim 19 miljoen mobiele telefoons in gebruik in Nederland. Bijna de helft van deze mobieltjes wordt ook gebruikt om mee te internetten. Daarnaast zijn er zo’n 1 miljoen mobiele aansluitingen voor dongels en tablets. Het totaal aantal aansluitingen met mobiel internet is 28% gestegen ten opzichte van 2011. Niet alleen worden er méér abonnementen voor mobiel internet verkocht, het verbruik per abonnement is ook hoger.