Tim_online slide

Google Update: Per 21 april weegt ‘Mobile Friendly’ mee in de zoekresultaten

Wij zijn er klaar voorHet komt niet uit de lucht vallen: Google kan het al langer waarderen dat je website mobiel vriendelij cq responsive is. Maar Google gaat nog een stap verder: vanaf 21 april 2015 weegt de mobiel vriendelijkheid van de website mee in het resultaat van de zoekopdrachten.  Dit kan nadelig zijn voor bijvoorbeeld webshops die nog niet geschikt voor een mobiel zijn.

Waarom doet Google dit:
Google wordt steeds menselijker en wil in haar zoekresultaten van de zoekmachine de beste opties aan de bezoeker laten zien. Een website wordt al lang niet meer alleen benaderd via desktops: het gebruik van tablets en smartphones neemt nog steeds toe. In veel gevallen maakt de helft van de webshop en website bezoekers gebruik van tablet of smartphone. Is jouw website dus alleen geoptimaliseerd voor desktop gebruik, dan bied je jouw mobiele bezoekers een verre van optimale gebruikerservaring. Gevolg: de bezoeker haakt snel af. En per 21 april word je ook nog eens extra afgestraft in de zoekresultaten. 

Google vindt dit grote aandeel ‘mobiele’ bezoekers dusdanig belangrijk dat ‘mobile friendly’ dus meegenomen gaat worden in de zoekresultaten. Is je website of webshop nog niet ‘mobile ready’? Dan kan dit serieus negatieve gevolgen hebben voor de positie van je website in de zoekresultaten, m.n. op de mobiele apparaten. En dat wil natuurlijk niemand! 

Welke actie kan je ondernemen?
Meten is weten, dus test je website! Is deze mobiel vriendelijk? https://www.google.com/webmasters/tools/mobile-friendly/

Groen licht? Dan is je website of webshop geschikt voor mobiel, goed bezig! De Google update van 21 april kan je met vertrouwen tegemoet zien.  

Komt er een negatief resultaat uit deze test? Geen paniek. De meeste websites die nog niet responsive zijn, kunnen wel responsive  gemaakt worden. Meer weten over de mogelijkheden en de investering? Neem contact met ons op

Meer weten over zoekoptimalisatie en hoe u beter kunt scoren in Google? We helpen je graag verder!